2021-01-06 08:14:26• hírek • Bede Emőke

Kisbabát hagytak egy nagybányai hulladékgyűjtő konténer mellett

Képünk illusztráció. Forrás: pxhere.com
Képünk illusztráció. Forrás: pxhere.com

Január 4-én, 23 óra 22 perckor egy nagybányai nő arról értesítette a rendőrséget, hogy egy elhagyott csecsemőt talált egy szemeteskonténer mellett.

Mint kiderült, a nő a gyermeket egy, a nagybányai Horea utcán található épület mögötti konténer mellett találta, majd hazavitte, megmosdatta, enni adott neki, mindezeket követően pedig tárcsázta a 112-es segélyhívót és jelentette az esetet a mentőknek, illetve a rendőrségnek is.


A kiérkező mentősök a babát a megyei kórház pediátriai osztályára szállították, a rendőrség pedig kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást indított az ügyben. A vizsgálat elsődleges célja a szülők azonosítása, kiket annak megfelelően fognak felelősségre vonni, hogy az elhagyott gyermek egészségügyi állapota hogyan alakul a későbbiekben.


Szatmárnémetiben is történt már hasonló eset

2020 augusztusában egy Németországból hazatérő, Botosani megyei nő egy, az Aurel Vlaicu sugárúton található benzinkút mellékhelyiségében hozta világra gyermekét. Az aprócska babát a szülést követően a szemetesben hagyta, majd mintha mi sem történt volna, visszaszállt a buszra, hogy tovább utazzon Botosani felé. Pár perccel később a töltőállomás egyik alkalmazottja is bement a mosdóba, ahol felfedezte a hátrahagyott újszülöttet. Az illető azonnal értesítette a hatóságokat: a gyermeket a mentők kórházba szállították, a rendőrség pedig nyomozást indított az édesanya felkutatására.


A csecsemőt hátrahagyó nő idő közben visszaszállt a buszra, ám nem jutott messzire, ugyanis váratlanul rosszul lett, melynek okán a sofőr azonnal tárcsázta a 112-es segélyhívót. A 30 év körüli nőt kivizsgáló egészségügyi csapatnak azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy a szóban forgó személy nemrégiben egy gyermeknek adott életet, így nem volt nehéz összerakni a képet: épp ez a nő volt az, aki nem sokkal korábban babáját hátrahagyta a benzinkúti mosdóban. Az eset rendkívülisége ellenére mind a csecsemő, mind az anya egészségügyi állapota kielégítő volt kórházba szállításuk pillanatában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: